Продукти

Новости от STEYR!

15 октомври 2018

                                                                      

Един от безспорно най-великите производители на високо прецизно военно и ловно оръжие за влиза в нова фаза от своето развитие и за пореден път вдига високо летвата в оръжейната индустрия!

                                                       рЕВОЛЮЦИЯТА - STEYR MONOBLOC

За първи път в света компанията представи серийно произвеждано нарезно ловно оръжие при което цевта и цевната кутия са изработено посредством студено изковаване от един цял блок оръжейна стомана!  Това добавя много плюсове към конструкцията на оръжието и позволява по-фин и тънък дизайн при повишена здравина и прецизност на оръжието - няма резбови или пресовани съединения между цевта и цевната кутия, като фактът че последната е също студено кована, което и придава допълнителна здравина и устойчивост. Хомогенноста на конструкцията свежда до минимум и всички възможни вътрешни напрежения, които са възможни при двукомпонентните модули. Прикладът на оръжието е полимерен с вложки от естествена кожа и е изгарден върху алуминиево шаси изработено по военен стандарт. Конструкцията и ергономията му са такива, че той притежава всички предимства на прикладите тип THUMBHOLE без техния типичен недостатък - отвора който "блокира" палеца Ви и възпрепятства бързината при презареждане. Спусъкът на MONOBLOC е също изработен като отделен модул, което позволява бързото му демонтиране от пушката и регулиране на усилието за задействане.

                    

Конструкцията на това оръжие е модулна и позволява да бъде конфигурирана от клиента и сглобена пред очите му в магазина. Може да бъде избран калибърът на оръжието, цвета на приклада и т.нт. което от своя страна дава допълнителна гъвкавост в отношенията с клиентите и в същото време съкращава сроковете за доставка на оръжието.

 

                                                              НОВОСТИ ПРИ МОДЕЛИТЕ SM 12  и  CL II

 

 - Добилите висока популярност и доверие от клиентите модели SM 12 и CL II  също не остават на втори план и продължават успешно своето развитие.  Всички оръжия от тези модели вече се произвеждат с направена резба М15х1 на дулото за монтаж на дулен компенсатор или саундмодератор.

 - Друга приятна новост е разработения и вече наличен пълнител с голям капацитет (НС Magazine), който може да се ползва БЕЗ адаптер на всички модели SM 12 и CL II, а също така и на предишните серии Mannlicher Classic и Mannlicher Pro Hunter - също без ползване на адаптер. Цената на този пълнител ще е 287лв. - по-висока от тази на стандартния магазин, но по-ниска от тази на HC Адаптер + НС Магазин и също така оръжието може да работи и с двата магазина - при монтиране на HC Адаптер ползването на 4-зарядния пълнител ставаше невъзможно.

 - Регулируем набузник - само от това се нуждаеше иначе удобния и практичен приклад SX на моделите CL II и SM 12. Сега тази необходима екстра е факт - отличен регулируем набузник KALIX CR1, на първо време само за новопроизведени оръжия, а скоро и като ъпгрейд кит за притежателите на оръжия с този приклад.

                                                      

 

 - И само като информация - нови модели саундмодератори, включително и оръжие с фабрично заглушена цев с дължина 407мм. и карбонов кожух - супресор. Интересен продукт, който за съжаление не е предназначен за Българския пазар, поради законови ограничения.

 

 - STEYR HUNTING APP - актуализирахме нашето старо приложение Steyr и му дадохме нов облик и подобрена функционалност. Приложението по принцип е  за управление на ловната ви територия. То може да се използва по целия свят! (животните, които могат да избират в приложението, се базират на лов в Централна Европа - но можете, разбира се, да вмъкнете индивидуален лов и можете да изберете Германия или Австрия като страна - но това е важно само за информацията за ловния сезон). Предлага се в AppStore и Google Play Магазин